Bankrekening openen met bkr No ratings yet.

0
455

Een bankrekening voor iedereen De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) vindt daarom dat iedereen boven de 18 jaar moet kunnen beschikken over een bankrekening. Simpelweg omdat anders mensen maatschappelijk worden buitengesloten. Om dat te voorkomen heeft de NVB in overleg met het Ministerie van Financiën en het Leger des Heils afspraken gemaakt die het mogelijk maken dat iedereen kan beschikken over een zogenoemde basisbankrekening. Ook als u Schulden heeft of dakloos bent.
Wat moet u doen bij een geblokkeerde rekening?

Bij een geblokkeerde bankrekening kunt u toch een aanvraag voor een basisbankrekening indienen. Dit moet u dan doen bij de bank waar deze rekening loopt. Weet u niet waar de geblokkeerde rekening loopt? Dan kunt u hierover informatie inwinnen bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Bij elke bank kunt u een aanvraagformulier indienen voor inzage in uw eigen BKR gegevens. De informatie wordt naar uw huis of postadres gestuurd. De inzage kost € 4,50.
Hoe kunt u de basisbankrekening aanvragen?
Het aanvragen van een basisbankrekening doet u met een speciaal aanvraagformulier. Dit formulier is verkrijgbaar bij de erkende hulpverleningsorganisaties of per e-mail op te vragen bij formulier@nvb.nl.

Op de basisbankrekening kunt u niet rood staan!

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here