Waar kan ik hulp krijgen voor het aflossen van mijn schulden? No ratings yet.

0
397

Weet u zelf niet hoe u uw schulden moet aflossen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de sociale dienst van uw gemeente. De gemeente kan u in contact brengen met een schuldhulpverlener. De meeste gemeenten schakelen hiervoor erkende organisaties in.

Erkende schuldhulpverleners

Behalve bij de sociale dienst van uw gemeente kunt u ook terecht bij hetJuridisch Loket of het maatschappelijk werk. Zij kunnen u ook de weg wijzen naar erkende schuldhulpverleners zoals de gemeentelijke kredietbank. Zo voorkomt u dat u bij ondeskundige of onbetrouwbare aanbieders belandt.

Schuldhulpverlening en bemiddeling

De schuldhulpverlener brengt uw financiële situatie in kaart en bepaalt samen met u hoe u het beste van uw schulden af kunt komen. Uw schuldhulpverlener kan u helpen een betalingsregeling te treffen met uw schuldeisers. U kunt ook tips of hulp krijgen om te voorkomen dat uw schulden uit de hand lopen.

Lening via gemeentelijke kredietbank

Het is soms mogelijk om bij de gemeentelijke kredietbank geld te lenen om de schuldeisers in 1 keer af te betalen. In dat geval lost u dat bedrag tijdens een afgesproken periode, bijvoorbeeld 3 jaar, af bij de bank.

Please rate this

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here